De Bruyne en Doku zien masterclass van Foden tegen Man United

3 maart - 18:31
3

Manchester kleurt zondagavond weer lichtblauw. In het Etihad Stadium trok thuisploeg Manchester City aan het langste eind tegen stadgenoot en rivaal Manchester United (3-1). De grote man: Phil Foden.

De 192ste editie van de Manchester Derby boeide van begin tot eind. Het was eenrichtingsverkeer van City, met Doku en De Bruyne in de basis. Toch kwam United op voorsprong. Bij de eerste de beste aanval kwam de bal voor de voeten van Marcus Rashford, die geweldig afdrukte via de onderkant van de lat: 0-1.

City ging op jacht naar de gelijkmaker, maar vond telkens Andre Onana op zijn weg. De doelman hield onder meer Foden en Rodri van scoren af. Ook Erling Haaland scoorde niet - en dat was een klein wonder. Op slag van rust miste de Noorse superspits een opgelegde kans, amper twee meter voor de doellijn.

In de tweede helft ging Manchester City alsnog erop en erover. Foden tekende elf minuten na rust voor de 1-1, die gezien het spelbeeld niet uit kon blijven. Tien minuten voor tijd viel de 2-1. Foden, die vorig seizoen al een hattrick maakte tegen United (6-3), maakte nu zijn tweede van de wedstrijd. In de slotfase werd de schade voor Man United zelfs nog wat groter. Invaller Nordin Amrabat (ex-Club Brugge) liet zich de bal ontfutselen en Haaland schoot City in veilige haven.

Door de overwinning verkleint Mancehster City de achterstand op koploper Liverpool naar één punt. Manchester United blijft zesde staan. Het verschil met nummer vijf Tottenham Hotspur is zes punten.