Keane is messcherp voor Kompany na verlies Burnley: Het is beschamend

Keane is messcherp voor Kompany na verlies Burnley: "Het is beschamend"

3 maart - 17:15 Laatste update: 17:16
4

Het zit Vincent Kompany en Burnley FC niet mee. Ook tegen Bournemouth liep het alweer fout af en verloor de ploeg van Kompany met 0-2. De slechte resultaten zorgen stilaan ook voor flink wat kritiek.

Na zijn debuutjaar in Engeland in The Championship kreeg Kompany nog heel wat lof, maar die is serieus verstomd. De ex-trainer van RSC Anderlecht moet nu wekelijks afrekenen met flink wat kritiek. Ook Manchester United-icoon Roy Keane spaarde onze landgenoot zondag niet na het verlies tegen Bournemouth.

"Burnley heeft verschrikkelijk gepresteerd", gaf hij aan bij Sky Sports. "Burnley oogt fysiek zwak en ze geven doelpunten weg als koorknapen. Ik bewonder managers die een filosofie hebben, maar je moet je aanpassen", gaat Keane met de voeten vooruit.

Kompany mocht ook flink wat spelers halen naar Burnley, maar die vallen momenteel door de mand. "Ze zijn gewoon niet goed genoeg", gaat Keane verder. "De statistieken van dit team zijn beschamend, dus de manager en de staf moeten iets veranderen. Als je niet deftig kunt verdedigen en geen goals kunt maken, dan degradeer je."

Het bestuur van Burnley lijkt voorlopig niet in te grijpen, maar een groot deel van de achterban heeft inmiddels ook flink wat kritiek en vraagt om het ontslag van Kompany. Na het promotiejaar lijkt een degradatie dan ook onafwendbaar. Kompany staat met Burnley voorlopig op de voorlaatste plek in de stand, elf punten onder de degradatiestreep.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.