KRC Genk ontevreden na doelpunt van Odoi: De ref zei 'ga weg van me'

KRC Genk ontevreden na doelpunt van Odoi: "De ref zei 'ga weg van me'"

3 maart - 17:00
20

Alweer commotie omwille van de wedstrijdleiding na een partij in de Jupiler Pro League. Deze keer voelde KRC Genk zich de benadeelde partij. Meer bepaald omwille van het tweede doelpunt van Club Brugge, dat volgens Genk nooit een doelpunt had mogen zijn.

Een kwartier voor tijd wist Odoi de belangrijke 0-2 te scoren voor Club Brugge, maar even voordien kwam hij onbewust en onzacht in aanraking met tegenstander Zakaria El Ouahdi. Zijn elleboog kwam in aanraking met het gezicht van El Ouahdi, die een bloedneus opliep, en van het veld moest.

Volgens El Ouahdi had scheidsrechter Vergoote dan ook voor een fout moeten fluiten. "Ik ging naar de scheidsrechter om te zetten dat ik een bloedneus had. De ref zei: ‘ga weg van me’. Ik maakte dan nog eens duidelijk dat ik een bloedneus had en pas daarna zei hij dat ik naar de kant mocht gaan", vertelt El Ouahdi bij Het Nieuwsblad.

El Ouahdi ging van het veld, maar was dus zo ook niet aanwezig om Odoi te dekken. "Die fase had herbekeken moeten worden. De vierde ref vertelde me dat ze de fase hadden gecheckt en dat de elleboog per ongeluk was. Dan moet ik dat maar geloven zeker", geeft hij nog aan.

Onbewust
Doelpuntenmaker Odoi zegt zelf niet bewust te zijn van de fase. "Ik heb zelfs niet gevoeld dat ik hem raakte", klinkt het. "Ik vond het wel bizar dat ik alleen stond bij die corner maar ik had het niet gezien. Dat het er stevig uit zag? Sommige dingen zien er op beeld heftig uit, zeker vertraagd", besloot hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.