VP Lessen na Genk – Club Brugge: Dwaze penalty's, Jackers blinkt & Deila ontsnapt

VP Lessen na Genk – Club Brugge: Dwaze penalty's, Jackers blinkt & Deila ontsnapt

3 maart - 16:30 Laatste update: 5 maart - 18:34
9

Club Brugge won zondag met 0-3 van KRC Genk. Wat moet je onthouden van de topper? VoetbalPrimeur.be praat je bij. 

Het penaltyspook van KRC Genk
Strafschoppen en KRC Genk het is dit seizoen niet de ideale combinatie. Het spook der strafschoppen dook in de zomer al op. In de tweede voorronde van de Champions League knikkerde Servette Genk al vroeg uit het kampioenenbal. In de Jupiler Pro League kreeg Genk zondag tegen Club Brugge zijn vijfde penalty in de competitie. Het was de derde keer dat Genk in de JPL dit seizoen faalde vanaf de stip. De vorige misser was die van Bryan Heynen tegen RSC Anderlecht. Tegen Club Brugge schoot Tolu Arokodare de bal naast. Wraak voor zijn misser kon Tolu na 56 minuten niet meer nemen. Toen werd hij immers gewisseld.

Jackers grijpt zijn kans
In 2016 kreeg Jackers op het hoogste niveau zijn kans bij KRC Genk. Daar bleef de grote doorbraak uit, maar bij Waasland-Beveren liet hij later zien dat hij een aardig niveau kan aantikken. De voorbije seizoenen was Jackers uitgegroeid tot professioneel bankzitter. Door een blessure van Simon Mignolet mocht Jackers eindelijk nog eens aan een wedstrijd starten. In de eerste helft keek hij een strafschop van Tolu naast, maar hij viel vooral op door twee goede tussenkomsten vlak voor het rustsignaal.

Skoras niet blij met vervanging
Michal Skoras krijgt dit seizoen bij Club Brugge – in tegenstelling tot de wens van veel Blauw-Zwarte fans – weinig kansen van Ronny Deila. Tegen Genk mocht de Pool nog eens starten. De rechtsbuiten leek in de tweede helft meer een rechtsback. Hij mocht zich niet uitleven op de flank. Met nog 20 minuten te gaan haalde Deila Skoras naar de kant. Daar was de speler duidelijk niet blij mee. Nadat hij misbaar maakte op de bank zocht hij alleen de kleedkamers op.

Blijkbaar toch nog low-cost strafschoppen
Het is nu alweer uitkijken naar maandag. Dan komt het Professional Refereeing Department ons uitleggen waarom de bal 'terecht' op de stip ging voor Club Brugge in het slot van de partij. Wij zagen dat Sor de bal zonder dat hij daar iets aan kon doen op zijn arm kreeg vanop zo'n 20 centimeter. Maar mogelijk hebben ze in Tubeke andere beelden. Bent u ook zo benieuwd waarom de VAR bij deze fase wel ingreep en bij de bloedneus van Zakaria El Ouahdi niet? Deze controverse had de partij niet nodig.

Deila komt een keer goed weg
De voorbije maanden gaf Club Brugge regelmatig een voorsprong uit handen. Zondag dreigde het weer mis te gaan en opnieuw deed Deila wat hij al zo vaak deed, verdedigend wisselen. Dit keer pakte het voor de trainer van Club Brugge goed uit. De opluchting bij de 0-2 was dan ook enorm. Of het voldoende is om de fans terug op zijn hand te krijgen, is maar de vraag.

Club Brugge versus Union & Anderlecht
Door de zege in de Cegeka schrijven we Club Brugge op voor de Champions' Play-Offs. Al is het mathematisch nog niet honderd procent zeker. Enkel een serie mirakels houdt Blauw-Zwart van duels met Union en RSC Anderlecht. KRC Genk moet op de twee speeldagen van de reguliere competitie nog vol aan de bak om bij de beste zes van het land te geraken. Genk staat momenteel zesde met 43 punten. Enkel op basis van het doelpuntensaldo houden de Limburgers voorlopig de Buffalo's af en ook nog KV Mechelen en STVV liggen nog op de loer.