Koeman maakt voorselectie Oranje bekend: 30 namen, Zirkzee en Bizot erbij

Koeman maakt voorselectie Oranje bekend: 30 namen, Zirkzee en Bizot erbij

1 maart - 16:01
5

De voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de interlandperiode in maart is bekend. Bondscoach Ronald Koeman heeft gekozen voor dertig spelers, waaronder Joshua Zirkzee (ex-RSC Anderlecht),  Marco Bizot (ex-KRC Genk), Georginio Wijnaldum, en Quinten Timber.

Timber (Feyenoord) en Zirkzee (Bologna) debuteren in de voorselectie, terwijl Bizot (Stade Brest) tijdens het EK in de zomer van 2021 voor het laatst onderdeel was van het Nederlands elftal. De laatste speelminuten van negentigvoudig international Georginio Wijnaldum (Al Ettifaq) dateren van juni 2023.

Memphis Depay maakt na een afwezigheid van bijna een jaar zijn rentree in de voorselectie. Feyenoord is hofleverancier met vier spelers: naast Timber zitten Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman en Mats Wieffer erbij. Ajax levert één speler (Brian Brobbey), terwijl er twee PSV'ers (Joey Veerman en Jerdy Schouten) bij zitten. Ook Bart Verbruggen (ex-RSC Anderlecht) zit in de voorselectie. Voormalig Club Brugge-speler Noa Lang is geblesseerd en zit niet in de kern. 

Het Nederlands elftal oefent deze maand tegen Schotland (vrijdag 22 maart) en Duitsland (dinsdag 26 maart). De vriendschappelijke interlands staan in het teken van de voorbereiding voor het EK, dat op vrijdag 14 juni wordt geopend door de twee sparringpartners van Oranje.

In de aanloop naar EK, waar Oranje in groep D uitkomt tegen Frankrijk, Oostenrijk en de winnaar van de play-off A (Wales, Polen, Estland of Finland), worden in juni nog twee vriendschappelijke wedstrijden gespeeld. De tegenstanders voor die wedstrijden worden later bekend.

Volledige voorselectie Oranje
Keepers: Marco Bizot, Mark Flekken, Bart Verbruggen, Nick Olij

Verdedigers: Nathan Aké, Daley Blind, Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Jeremie Frimpong, Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Matthijs de Ligt, Micky van de Ven, Stefan de Vrij.

Middenvelders: Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners, Tijjani Reijnders, Marten de Roon, Jerdy Schouten, Quinten Timber, Joey Veerman, Mats Wieffer, Georginio Wijnaldum.

Aanvallers: Brian Brobbey, Memphis Depay, Cody Gakpo, Donyell Malen, Xavi Simons, Joshua Zirkzee, Wout Weghorst.