Faes ligt op titel- en promotiekoers met Leicester: Je ziet dat ik geniet

Faes ligt op titel- en promotiekoers met Leicester: "Je ziet dat ik geniet"

1 maart - 11:49
2

Leicester City is vastberaden om na een jaartje afwezigheid weer terug te keren in de Premier League. Momenteel gaat de club aan de leiding in de Championship. Wout Faes droomt van de titel, al beseft hij dat de weg nog lang is.

Na de degradatie van vorig jaar bleef Faes zijn club trouw. Die keuze lijkt goed uit te pakken: de mandekker is (nog steeds) een vaste waarde in de achterhoede en bovendien is Leicester de huidige koploper. Met 78 punten bedraagt de voorsprong op eerste achtervolgers Leeds United en Ipswich Town zes stuks, met nog twaalf speeldagen te gaan. The Foxes verloren wel hun laatste twee wedstrijden. Daarom staat er zaterdagmiddag druk op de ketel, wanneer Queens Park Rangers over de vloer komt.

Dinsdag kreeg Leicester wel een opsteker. In de FA Cup schakelde het Premier-League-club Bournemouth FC uit na verlengingen. Faes mocht die avond even uitblazen, maar genoot wel mee van de bekerwinst. "De trainer zei meteen na afloop: dit is mooi, maar nu moeten we focussen op QPR, want dat is een erg belangrijk duel om ons doel te bereiken." QPR staat nét boven de rode streep in de Championship.

Faes zelf zal alvast goed uitgerust zijn. Geen overbodige luxe in de moordende tweede klasse van het Engelse voetbal. "Ik ben erg fris, dus ik kijk ernaar uit om te spelen", geeft de Rode Duivel aan op de clubwebsite. "Er zijn veel wedstrijden, maar persoonlijk hou ik daarvan. Zo zit je altijd in wedstrijdmodus. Ik denk dat je kan zien dat ik geniet. In mijn ogen is het schema is niet de grootste zorg."