Monsterlijke tandem De Bruyne-Haaland: vier goals (!) dankzij zelfde connectie

Monsterlijke tandem De Bruyne-Haaland: vier goals (!) dankzij zelfde connectie

27 februari - 22:28 Laatste update: 22:32
4

Ze hebben allebei gekwakkeld dit seizoen, maar het moge duidelijk zijn: Kevin De Bruyne en Erling Braut Haaland duiken de belangrijkste fase van het jaar in bloedvorm in. Dat mag Luton Town ondervinden in de FA Cup. Het duo blaast de laagvlieger met z'n tweetjes he-le-maal weg.

Na een uur voetballen staat Man City 2-5 voor bij Luton. Op zich al stevig, maar de aard van de doelpunten is pas volledig hallucinant. Alle vijf de doelpunten kwamen namelijk op de rekening van Haaland. Nog straffer: bij de eerste vier treffers was De Bruyne de aangever! Beide heren stonden voor vanavond al te boek als de dreigendste tandem uit het Europese voetbal. Die statistieken zijn nu (stevig) verder opgekrikt.

Zo heeft De Bruyne er in één klap een bijzondere mijlpaal bij. Dankzij zijn vier assists staat zijn seizoenstotaal nu op elf beslissende passes. Geen enkele speler van Man City kan diezelfde cijfers voorleggen. Belangrijke kanttekening: De Bruyne vierde pas in januari zijn wederoptreden nadat hij op de openingsspeeldag uitviel met een blessure.