Zoon Van Bommel geniet na zijn twee treffers: Zeker als je van Ajax wint

Zoon Van Bommel geniet na zijn twee treffers: "Zeker als je van Ajax wint"

26 februari - 10:21
4

Ruben van Bommel heeft genoten van de belangrijke 2-0 overwinning van AZ op Ajax. De jonge aanvaller vertolkte een glansrol met twee treffers en hij had, net als zijn vader Mark van Bommel, de huidige hoofdtrainer van Royal Antwerp FC, in 2005, een hattrick kunnen maken tegen de Amsterdammers.

Van Bommel geeft na afloop van het duel in gesprek met de NOS aan dat hij nog niet op zijn telefoon heeft gekeken. "Dat mag ook nog niet, voordat de trainer iets heeft gezegd", aldus de uitblinker. "Ik bel hem (opa Bert van Markwijk, red.) na elke wedstrijd." Hij denkt dat zijn vader de wedstrijd nog wel terug gaat kijken.

De huidige trainer van Antwerp maakte negentien jaar geleden een hattrick tegen Ajax, weet Van Bommel junior. Dat lukte hem niet, maar desondanks is hij zeer tevreden. "Ik denk dat die eerste wel een typische Ruben van Bommel-goal is. Ik speel graag direct naar het goal."

Ondanks het feit dat Van Bommel bescheiden voor de camera verschijnt, vertelt hij te hebben genoten. "Zeker als je van Ajax wint. Het was een belangrijke wedstrijd en we winnen van een directe concurrent. Daar geniet ik wel van, hoor." Door de overwinning van AZ is het gat tussen beide ploegen op de ranglijst nu zes punten.