Gent krijgt alweer een klap: We mogen die wedstrijd nooit weggeven

Gent krijgt alweer een klap: "We mogen die wedstrijd nooit weggeven"

25 februari - 22:00
1

KAA Gent en Royal Antwerp FC hebben de punten met elkaar gedeeld: 2-2. Daar zal vooral de thuisploeg om balen, want de tweede gelijkmaker viel pas in het slot van de partij. Pieter Gerkens reageerde dan ook behoorlijk ontgoocheld.

Gerkens voetbalde tot vorig seizoen nog voor Antwerp, maar zit nu in het andere kamp. Hij zag zijn nieuwe werkgever controle uitoefenen tegen zijn oude. "Als we na de weggegeven penalty op voorsprong komen, dan mogen we die wedstrijd nooit weggeven", zucht Gerkens op de website van Gent. Vooral de late gelijkmaker zit hem dwars. "Die tweede tegengoal mocht nooit vallen."

Bijzonder zuur voor De Buffalo's, die in de heftige strijd om de Champions' Play-Off twee kostbare punten verloren zien gaan. "Zeker omdat we niet het gemakkelijkste programma hebben", merkt Gerkens op. Gent trekt de volgende twee speeldagen op bezoek bij respectievelijk Standard Luik en Union Saint-Gilloise, om te eindigen met een thuismatch tegen Sporting Charleroi. De ploeg zal lessen moeten trekken uit de ontmoeting met Antwerp. "Na de 2-1 kropen we misschien iets te veel naar achter waardoor zij iets meer vrijheid hadden aan de bal", vindt Gerkens.

Toch blijft hij er volop in geloven dat Gent de top-zes zal halen. Het voetbal blijft immers keurig, vindt de middenvelder. "De laatste weken waren we vaak de betere ploeg op het veld, maar telkens schoten we onszelf in de voet. Vandaag opnieuw. Ondanks dat we voor 95% die wedstrijd in handen hadden", aldus Gerkens. Aan de ploeg van Hein Vanhaezebrouck om zulke wedstrijden de komende weken wél weer af te maken.