'Onana en Rice bij Arsenal zou doen terugdenken aan Vieira en Silva onder Wenger'

'Onana en Rice bij Arsenal zou doen terugdenken aan Vieira en Silva onder Wenger'

23 februari - 21:14

Amadou Onana scoorde afgelopen weekend tegen Crystal Palace de gelijkmaker. De boomlange middenvelder torende letterlijk en figuurlijk boven de rest uit. Onana staat al een hele tijd in de belangstelling bij meerdere topclubs, maar volgens het Engelse TEAMtalk zou hij een perfecte match zijn voor het Arsenal-middenveld. 

Volgens het Engelse medium is Onana de ontbrekende schakel bij Arsenal. 'Amadou Onana is een monsterlijke verdedigende middenvelder en één van de beste balveroveraars in de Premier League', klinkt het. 'Arsenal is vastbesloten om hem komende zomer vast te leggen. Als ze erin slagen hebben ze een middenveld dat geschikt is om tegen elk team te strijden.'

Onana zou met een topsnelheid van 36,65 km/h lang niet slecht scoren op het gebied van 'hoogst gemeten snelheid' in de Premier League. Integendeel, de Rode Duivel doet zo beter dan o.a. Gabriel Martinelli, Luis Diaz, Moussa Diaby en Adama Traore. ‘Hij is het type middenvelder waar teams een hekel aan hebben om tegen te spelen. Dat zo’n fysiek dominante spelers bovendien één van de snelste spelers uit de competitie is, is bijna belachelijk. Een echte atleet.’

Het mogelijk vooruitzicht om Onana naast Declan Rice te zien spelen, doet alvast watertanden bij onze Engelse collega’s. ‘Onana en Rice, dat doet bijna denken aan Patrick Vieira en Gilberto Silva onder Arsène Wenger. Een mix van Fysieke dominantie en technische genialiteit’, klinkt het.

Indien Arsenal erin wil slagen om Onana weg te lokken bij Everton, kunnen ze zich maar beter voorbereiden op de concurrentie van een handvol andere toppers. Eerder raakte ook al bekend dat Chelsea, Manchester United en FC Barcelona gecharmeerd zouden zijn door de Rode Duivel.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.