STVV viert honderdjarig bestaan tegen Westerlo, Smets: Drie belangrijke punten

STVV viert honderdjarig bestaan tegen Westerlo, Smets: "Drie belangrijke punten"

23 februari - 19:55

Zaterdagavond neemt STVV het op tegen KVC Westerlo in de Jupiler Pro League. STVV viert tevens zijn honderdjarig bestaan, waarvoor de club de nodige activiteiten organiseert. Matte Smets blikt vooruit op zaterdag.

Volgens de verdediger zal het aan sfeer alvast niet ontbreken. "Er is van alles geregeld. Het is nu aan ons om die ambiance door te trekken op het veld", aldus Smets bij HLN. "Er wordt van buitenaf veel over deze match gepraat, maar in principe mogen wij ons als spelersgroep daar niet al te fel door laten beïnvloeden."

Toch wil Smets de volle buit pakken, om de supporters iets terug te kunnen geven. "Er staan gewoon weer drie belangrijke punten op het spel, maar ik hoop natuurlijk wel dat we onze supporters nog eens een mooie avond kunnen bezorgen. We gaan er ons uiterste best voor doen", aldus Smets.

De verdediger beseft desondanks maar al te goed dat het geen makkelijke opdracht wordt tegen Westerlo. "Zeker niet. Ik verwacht me aan een heel gedreven tegenstander. Het wordt een duel tussen twee voetballende ploegen, dus alles is mogelijk", besluit Smets.

STV staat voorafgaand het duel op de negende plek in het klassement, met 34 punten. Westerlo staat slechts één plek lager, maar heeft met 29 punten er wel vijf minder dan de Limburgers.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.