VP Rapport KAA Gent-Maccabi Haifa: Onvoldoendes en invallers met inzet

21 februari - 20:00 Laatste update: 22 februari - 10:00
3

KAA Gent nam het thuis op tegen Maccabi Haifa in de terugwedstrijd van de Play-Offs van de Conference League. De heenmatch eindigde op 1-0 vooor de Israëliërs. VoetbalPrimeur.be geeft de Buffalo’s een cijfer voor hun prestatie na het 1-1 gelijkspel in de terugmatch.

BASIS
Roef – 5,5
Was volledig kansloos bij het vroege doelpunt van Maccabi Haifa na een afgeweken bal. Had na een klein halfuur wel een knappe save in huis.

Kandouss – 5
Al na vier minuten dikke pech voor de Marokkaanse verdediger. Het schot van Pierrot (ex-Moeskroen) week af op Kandouss waardoor de bal achter Roef in doel verdween. Stond in de tweede helft wel zijn mannetje.

Watanabe – 5,5
Bij het openingsdoelpunt van Maccabi draaide Pierrot snel en te gemakkelijk weg bij de Japanner. De verdediger probeerde af en toe wel de ruimte te vinden met zijn passing vooruit.

Mitrovic – 5
Stond af en toe tegen twee man te verdedigen. Zijn inschattingsvermogen stond op momenten ook niet op scherp. In de tweede helft was er niet veel gevaar van de uitploeg.

Brown – 4
Had het net zoals de heenmatch niet gemakkelijk. Kon aanvallend zijn stempel niet drukken. Maakte vervolgens domme overtredingen uit frustratie.

Samoise – 4
Moest enkele keren achter zijn rechtstreekse tegenstander spurten omdat die onder de aandacht van flankspeler kon glippen. Zijn voorzetten kwamen ook niet aan. Werd na 55 minuten gewisseld voor De Vlieger.

Gerkens – 4
Slordig in de passing. Kon zijn medemakker niet vinden, ook al liepen die soms goed in de ruimte.

Gandelman – 3,5
Koos meestal, in tegenstelling tot Hong, voor het gemakkelijke balletje achteruit. Speelde een erg onopvallende wedstrijd tegen zijn landgenoten.

Hong – 6
Probeerde naar een oplossing te zoeken, maar vond vaak de vrije optie niet. Dat lag vaak ook aan de ploegmakkers die zich niet vrij konden aanbieden. Vond in de tweede helft eindelijk Tissoudali, maar die schoot over.

Depoitre – 3
Depoitre staat bekend om zijn duelkracht, maar liet zich bij de 0-1 van Maccabi aftroeven dat het begin van de aanval van de Israëliërs betekende. Onzichtbaar op aanvallend vlak in de eerste helft. Werd niet lang na rust gewisseld voor Sonko.

Tissoudali – 6
Liet na tien minuten al zijn frustratie blijken door een bal tegen Seck (ex-Antwerp) aan te schieten. Het gaat allemaal niet zo soepel meer bij het dribbelwonder. Was de enige met een schot(je) op doel voor rust. Ook na rust zorgde hij voor gevaar en enkele kansen, maar de aanvaller zijn vizier stond niet goed gericht. Scoorde uiteindelijk via een gelukje en een afgeweken bal.

WISSELSPELERS
Sonko 5,5
Kwam na 55 minuten in de ploeg voor Depoitre. Kreeg meteen na zijn invalbeurt een kans, maar schoot recht op de doelman. Was wel meer aanwezig dan Depoitre.