Bodart vraagt meer verantwoordelijkheid van besturen: Waarom altijd wij?

Bodart vraagt meer verantwoordelijkheid van besturen: "Waarom altijd wij?"

21 februari - 14:20 Laatste update: 14:33
10

Standard Luik heeft slechts één missie in de laatste vier speeldagen: de Degradatie Play-Off vermijden. Afgelopen vrijdag deed het een slechte zaak door met 2-1 te verliezen bij KVC Westerlo. De meegereisde fans riepen hun spelers (nog maar eens) tot de orde. Als het van Arnaud Bodart afhangt, is het stilaan tijd dat anderen eens verantwoordelijkheid nemen.

Het gaat al langere tijd slecht met Standard, maar nu loert zowaar degradatie om de hoek. Ook in Westerlo konden de manschappen van Ivan Leko niet bekoren. De eigen aanhang reageerde bijzonder scherp, zoals het dat wel vaker doet. Ze gooiden lege bekertjes op het terrein en eisten een uitleg van de spelers.

Bodart is dat gedoe beu. In de Waalse pers viel te horen dat hij zich in een reactie na de partij in het Kuipje expliciet richtte tot zijn eigen directie. Aan bestuurslid en CEO Pierre Locht liet de doelman zich het volgende ontvallen: "Waarom stappen jullie niet eens op de supporters af? Waarom zijn wij altijd verplicht om dat te doen?". 

Volgens Bodart is met andere woorden het moment gekomen dat ook de besturen, van Standard en andere clubs, zich eens gaan moeien met het wangedrag van hun eigen supporters. De voetbalbond kondigde eerder al strengere maatregelen aan. Zo dreigen clubs waar het misloopt, enkele wedstrijden zonder fans op verplaatsing te moeten trekken.