Van Der Bruggen: ''Wij trainen nooit op mooi uitvoetballen van achteruit''

Van Der Bruggen: ''Wij trainen nooit op mooi uitvoetballen van achteruit''

20 februari - 17:10
2

Cercle Brugge is een veelbesproken club geworden in de Jupiler Pro League. Dat komt met name door de effectieve strategie die het elftal van Miron Muslic hanteert. Een onderdeel daarvan zijn de lange ballen naar voren.

Cercle Brugge-middenvelder Van der Brugge verklaart de veelbesproken lange bal. ''Wij trainen nooit op mooi uitvoetballen van achteruit, wel vaak op de tegenaanval'', zei Hannes Van Der Bruggen volgens Sporza.

Deze kwaliteit ontging Arnar Vidarsson niet. ''Ze zijn er ongelooflijk goed in om een lange bal te trappen en er dan voor zorgen dat je 1 of 2 spelers hebt die aansluiten. Hun timing voor de tweede bal is ongelooflijk goed'', viel Vidarsson op.

Over de strategie is goed nagedacht. ''Door de hoge druk die we zetten, recupereren we ook vaak de bal heel hoog op het veld. We vertoeven zo vaker op de helft van de tegenstander dan op de eigen helft en dat maakt het comfortabel'', legde Van Der Brugge uit.

Aankomende zondag gaat KAS Eupen te maken krijgen met de lange ballen van Cercle Brugge tijdens een Jupiler Pro League-match.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.