Tedesco zal Courtois toch missen op het EK: Altijd gezegd: beste ter wereld

Tedesco zal Courtois toch missen op het EK: "Altijd gezegd: beste ter wereld"

9 februari - 16:19 Laatste update: 16:22
3

Thibaut Courtois zal niet te zien zijn op Euro 2024. De jarenlange nummer één zal naar eigen zeggen niet tijdig volledig hersteld zijn van zijn knieblessure, al sluimert het conflict met Domenico Tedesco nog steeds op de achtergrond. De bondscoach blijft zijn standpunt herhalen.

In een gesprek met Het Belang van Limburg komt Tedesco nog eens terug op de ruzie met Courtois. "Ach, alles is daarover gezegd", wil hij in eerste instantie niet al te diep ingaan op de kwestie. Toen Courtois enkele maanden geleden met zijn veelbesproken versie van de feiten naar buiten kwam, had Tedesco dat wel voelen aankomen. "Ik verwachtte dat Thibaut in een interview zou antwoorden en dat is ook gebeurd. Het is oké nu."

Eigenlijk wil de Duitser de strijdbijl liefst van al begraven. "Ik wil geen pingpong spelen. Ik zeg iets, hij zegt iets ... dat is voor niemand goed", luiden zijn wijze woorden. Tedesco wenst de doelman vooral veel beterschap met zijn revalidatie. Of Courtois na het EK weer in aanmerking komt voor een selectie, valt nog niet te zeggen. "We zullen zien", blijft Tedesco op de oppervlakte.

De keuzeheer koestert geen wrok richting Courtois, die hij nog steeds hoog heeft zitten als sportman. "Ik heb altijd gezegd dat hij de beste ter wereld is." Dat bleek ook uit zijn stemgedrag op de FIFA Awards, waar hij Courtois helemaal bovenaan plaatste in de subcategorie 'beste doelman'. Sommigen zagen daar een tactisch manoeuvre in, aangezien alle stemmen na afloop van het gala gepubliceerd werden. "Ik wist niet eens dat mijn stembriefje openbaar zou gemaakt worden. Ik was daar zelfs verbaasd over", weerlegt Tedesco die hypothese.