'ADO Den Haag wil zich versterken met clubloze centrale verdediger Derijck'

'ADO Den Haag wil zich versterken met clubloze centrale verdediger Derijck'

9 februari - 08:00 Laatste update: 08:18
1

ADO Den Haag is nog altijd niet uitgewinkeld voor de strijd om promotie naar de Eredivisie. De Nederlandse club wil zich versterken met Timothy Derijck. De 36-jarige Belg is transfervrij in te lijven door ADO na ontbinding van zijn contract bij Zulte Waregem.

Voetbal International meldt dat de huidige nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie de oudgediende spoedig aan de selectie zal toevoegen. Derijck degradeerde afgelopen seizoen met Zulte Waregem uit de Jupiler Pro League. Op het tweede niveau zat hij de laatste weken niet meer bij de selectie, waarna zijn contract werd ontbonden.

Derijck is zonder twijfel een bekende naam in de Eredivisie. De Belg heeft al 225 duels in de Nederlandse competitie op zijn naam. Die wedstrijden speelde Derijck namens ADO Den Haag, Feyenoord, PSV, FC Utrecht en NAC Breda. De 36-jarige Belg won in 2012 de KNVB Beker met de Eindhovenaren, maar kampioen werd hij nooit. In Nederland speelde Derijck voor ADO Den Haag de meeste duels. In totaal 143 wedstrijden. 

In België speelde Derijck niet alleen voor Zulte Waregem. Hij droeg ook het shirt van KAA Gent en KV Kortrijk, en in zijn jeugd speelde hij voor RSC Anderlecht.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.