FIFA reageert in duidelijk statement verbaasd op nieuws over blauwe kaart

FIFA reageert in duidelijk statement verbaasd op nieuws over blauwe kaart

9 februari - 07:30 Laatste update: 08:53
17

De FIFA heeft in een statement laten weten dat er niets klopt van de laatste berichtgeving over de blauwe kaart in het voetbal. Volgens onder andere The Telegraph zou de wereldvoetbalbond een derde kleur prent gaan implementeren in het voetbal, maar de FIFA heeft aangegeven dat dit niet gaat gebeuren. 

'FIFA wil graag duidelijk maken dat de berichtgeving over de zogenaamde 'blauwe kaart' in de professionele afdelingen van het voetbal incorrect en veel te vroeg is', vertelt de bond in een statement via X. De blauwe kaart moet gegeven kunnen worden aan spelers die commentaar hebben op de arbitrage. Bij het krijgen van die kaart zou de speler tien minuten het veld uit moeten. Als iemand twee blauwe kaarten krijgt, dan betekent dat een rode prent.

Volgens de FIFA kan het wel zijn dat er ooit nog een experiment komt met de blauwe kaart, maar dat doet de bond niet in het profvoetbal. 'Zulke proefperiodes, als ze worden gedaan, zouden gelimiteerd moeten worden tot het verantwoordelijk testen op lagere niveaus in het voetbal. Dit gaat de FIFA ook herhalen als het agendapunt wordt besproken op de IFAB AGM in München.'

De blauwe kaart zou in het leven worden geroepen om de kritiek op scheidsrechters tegen te gaan. Het gedrag van de spelers op het veld zou namelijk zorgelijk zijn geworden. "Dit zou de kanker kunnen zijn die voetbal doodt", zeiden de leiders van de IFAB daar eerder over.