Harde dreun voor Beerschot en trainer Kuyt: Die jongens zijn dat niet gewend

Harde dreun voor Beerschot en trainer Kuyt: "Die jongens zijn dat niet gewend"

8 februari - 10:55
2

Dirk Kuyt heeft woensdagavond een draai om de oren gekregen in de Challenger Pro League. Met lijstaanvoerder Beerschot ging hij met harde cijfers onderuit bij concurrent Lommel SK (3-0). Het was de eerste competitienederlaag voor de Beerschot-trainer.

Goals van Juho Talvitie, Dermane Karim (ex-Feyenoord) en Zalan Vancsa deden Kuyt en co. de das om in Lommel. Beerschot staat nog wel aan kop in de Challenger Pro League, maar de voorsprong op de concurrentie is zeer beperkt: eerste achtervolger KMSK Deinze staat op één punt, terwijl de buffer met nummer vijf Patro Eisden slechts vier punten is.

"Dit was een offday", verzucht aanvoerder Ryan Sanusi, die een verleden heeft bij Willem II, TOP Oss en Sparta Rotterdam. Kuyt miste scherpte en frisheid bij zijn spelers. "Het is een teleurstelling om zo zwaar te verliezen, al denk ik dat we gewoonweg een lesje gekregen hebben in effectiviteit."

Kuyt wijst ook met de beschuldigende vinger naar de KBVB, die Beerschot weinig rust gunde tussen het uitduel met Club Luik (zondag) en de inhaalwedstrijd tegen Lommel. "Die jongens zijn dat niet gewend om zo kort achter elkaar te moeten spelen. De bond had beter even nagedacht en ons afgelopen weekend op zaterdag laten spelen in plaats van op zondagavond."