Vader Corbanie (Antwerp) is Club Brugge-supporter: Ik heb het nogal mogen horen

Vader Corbanie (Antwerp) is Club Brugge-supporter: "Ik heb het nogal mogen horen"

6 februari - 09:33 Laatste update: 09:37
6

Kobe Corbanie maakte afgelopen zondag tegen Club Brugge zijn eerste goal competitiedoelpunt voor Royal Antwerp FC. Hij maakte de gelijkmaker in minuut 86 maar niet veel later zou Antwerp de volle buit nog pakken met een 2-1 eindstand. Nu wil het toeval dat de familie van de winger supporter blijkt te zijn van Club Brugge.

Naar verluidt supportert bijna heel de familie langs vaders kant voor Club Brugge. "Ik heb het nogal mogen horen", zegt vader Kristof Corbanie in Het Belang van Limburg. "Maar het feit dat er een Corbanie scoorde, verzachtte het Brugse leed."

Ondanks de nederlaag van Club Brugge overheerst fierheid bij vader Corbanie. "Dat hij uitgerekend op de Bosuil, tegen Club Brugge, én vooral ook door de manier waarop, zijn eerste veldgoal maakte, was magnifiek", klinkt hij trots.

Langs moederskant is men dan wel weer Antwerpgezind. Gaston Van Camp, de nonkel van de moeder van Corbanie, speelde eind jaren zeventig al voor Rood-Wit. Hij kwam er 55 keer in actie als nummer 10.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.