Man City wint na hattrick Foden, De Bruyne opnieuw goed voor assist

5 februari - 22:57

De wedstrijd tussen Brentford en Manchester City van maandagavond kende één hoofdrolspeler: Phil Poden. De middenvelder kon na negentig minuten voetballen lachen. The Citizens zegevierden met 1-3.

Aanvankelijk zat alles mee bij Brentford. Flekken keerde knap een inzet van Erling Haaland en voorkwam nog eens een poging van City, waarna The Bees na ruim twintig minuten spelen ook nog eens brutaal op voorsprong kwamen. City was na de 1-0 helemaal wakker geschud en begon het tempo op te voeren. In de derde minuut van de blessuretijd was het toch raak en moest Flekken vissen. Na matig uitverdedigen van Brentford had Foden de bal voor het intikken.

Na rust nam Foden de hoofdrol helemaal in handen. Een schitterende assist van Kevin De Bruyne vond het hoofd van de vrijstaande Foden, die de bal opnieuw achter Flekken legde. Twintig minuten voor tijd besliste de Engelse spelmaker de wedstrijd, door zijn hattrick te completeren en Flekken nogmaals te verschalken.

Arsenal won afgelopen weekend van Liverpool, waardoor de Premier League weer extreem spannend is. Koploper Liverpool staat met een wedstrijd meer gespeeld twee punten voor op City. Arsenal bezet plek drie, met evenveel punten als City.