Vandenbempt: Teleurstellend, vorige week zei ik dat Club Brugge de uitdager werd

Vandenbempt: "Teleurstellend, vorige week zei ik dat Club Brugge de uitdager werd"

5 februari - 22:26
5

Peter Vandenbempt blikt terug op de match tussen Royal Antwerp FC tegen Club Brugge. Vandenbempt noemt het “teleurstellend” hoe Club Brugge uiteindelijk de match weggaf tegen The Great Old. In de slotfase wist Antwerp een 0-1 achterstand om te buigen in een 2-1 overwinning.

Vandenbempt vertelde het volgende na de match tussen Antwerp en Club Brugge op De Bosuil. “Teleurstellend hoe Club Brugge de wedstrijd loslaat. Een week geleden zei ik nog dat Club Brugge de grote uitdager van Union zou worden”, deelt Vandenbempt via Sporza.

Volgens Vandenbempt had dat nog altijd zo moeten zijn, maar de analist zag dat Club Brugge binnen een week 5 punten inleveren op Union SG. Vandenbempt zag dat Club Brugge lange tijd de dominante ploeg was tegen Antwerp.

“Club Brugge was lang de betere ploeg. Met een sterke Hans Vanaken had het de wedstrijd onder controle. Toch liet het de wedstrijd zelf los. Hoe Club Brugge achteruitkroop en stopte met druk te zetten, dat vond ik teleurstellend. Zo bracht het Antwerp weer in de match”, aldus Vandenbempt.

Vandenbempt geeft aan dat hoofdtrainer Ronny Deila de voorbije weken een nieuw realisme heeft gepredikt bij Club Brugge om resultaat vast te houden. “Nu bracht hij ook Boyata in, een speler die al sinds 1 oktober geen competitiewedstrijd gespeeld had. Met z'n vijven kropen ze achterin, dat vond ik niet goed gedaan”, meent Vandenbempt.

Vandenbempt sluit af door vooruit te kijken naar de Croky Cup halve finale tussen Club Brugge en Union SG. Beide ploegen gaan in het tweeluik uitmaken wie doorgaat naar de finale. “De voorbije week werd een nachtmerrie voor Club Brugge. De bekerwedstrijd woensdag wordt een scharniermoment”, besluit Vandenbempt.

Na 24 gespeelde matchen in de Jupiler Pro League staat Union op de eerste plaats met 58 punten. Club Brugge staat op de derde plaats met 41 punten uit 24 gespeelde wedstrijden. Het gat tussen Club Brugge en Union bedraagt op dit moment 17 punten.