Fink zalft na 4-1-nederlaag van STVV: Eerste helft was niet slecht, vaak de bal

Fink zalft na 4-1-nederlaag van STVV: "Eerste helft was niet slecht, vaak de bal"

4 februari - 23:50
4

In de ontmoeting der seizoensrevelaties heeft Sint-Truiden in het zand moeten bijten. Cercle Brugge klopte De Kanaries met 4-1. Dat resultaat doet uiteraard pijn, al kon Thorsten Fink het wel plaatsen.

De Duitser wilde zijn spelers niet in hun hemd zetten. "Onze eerste helft was niet slecht. We hadden ook vaak de bal", analyseert hij de partij bij Sporza. De omstandigheden zaten niet mee, onder meer door een vermeende misser van Kevin Van Damme. "Bij de 1-0 fluit de scheidsrechter niet voor de fout op Ito die eraan voorafgaat", merkt Fink op.

Al is de STVV-trainer ook niet blind voor de eigen tekortkomingen. "De 2-0 slikken we dan te makkelijk." Tot slot schuift Fink een deel van de verantwoordelijkheid ook in de schoenen van de kalendermaker. "En zij hadden natuurlijk ook twee extra dagen rust, wij waren niet 100% omdat we donderdag pas gespeeld hadden", verwijst hij naar de 4-1-zege tegen KAA Gent.

Twee keer 4-1 in vier dagen tijd, weliswaar slechts één keer met de vier aan de juiste kant. STVV zal zich weer even moeten opladen, "maar volgende week kan het weer veel beter zijn", beseft Fink. Vrijdagavond ontvangen de Limburgers de hekkensluiter, KV Kortrijk.