Louwagie onthult aanbiedingen Frankfurt: “Daarom presteerde Orban minder”

Louwagie onthult aanbiedingen Frankfurt: “Daarom presteerde Orban minder”

3 februari - 07:50
10

Michel Louwagie sprak met Sporza over de wintertransferperiode van KAA Gent. Het zag onder meer Gift Orban naar Olympique Lyon vertrekken.

Afgelopen zomer leek Orban ook al te vertrekken. "Deze zomer hebben we zijn prijs zeer hoog gezet. We hebben hem niet verkocht, hoewel we toen 25 miljoen euro konden krijgen. Denk ik. Onze prijs lag boven de 30 miljoen euro, maar dat hebben we niet kunnen realiseren. Waarom niet? Omdat we hem niet wilden verkopen."

Frankfurt bood volgens Louwagie 13, 15 en 18 miljoen euro. "We hebben een transfer geweigerd aan een speler die misschien elders 10 keer zoveel kon verdienen. De speler is dan niet zo tevreden, scoort minder en werd door Frankfurt het hof gemaakt in de periode waarin hij moest presteren, september en oktober."

Louwagie is niet te spreken over Frankfurt. "Dat is een van de redenen waarom hij minder presteerde. Het kan niet dat een club biedt op een speler terwijl de competitie aan de gang is. Telkens Gift mij zag, vroeg hij of er al een club was, of hij verkocht zou worden deze winter. Dan weet je het wel: dan moet je hem verkopen.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.