Makelaar Francis sluit 'corruptie' rond Ajax-transfer niet uit: Amateurisme

Makelaar Francis sluit 'corruptie' rond Ajax-transfer niet uit: "Amateurisme"

1 februari - 23:03
3

De bekende zaakwaarnemer Stijn Francis maakt de keuze van Ajax voor Gaston Avila met de grond gelijk. Hij kan niet geloven dat toenmalig directeur voetbalzaken zo diep in de buiden tastte voor de 22-jarige Argentijn.

Hans Kraay vraagt bij ESPN hoe in ons land op de transfer van Avila werd gereageerd. "Wij waren heel blij voor Antwerp", zegt Francis. "Ze betaalden een ongelofelijke prijs, niemand begreep die transfer. Hij is ook geen Ajax-speler, ik zou hem nooit associëren met Ajax."

De spelersmakelaar gaat er met gestrekt been in. "Wij waren in shock en we dachten: Overmars heeft dat goed geflikt. Ajax betaalde twaalf à veertien miljoen, maar hij is drie of vier miljoen waard", aldus Francis, die de gang van zaken in Amsterdam aan de kaak stelt. "Dit is of paniek, of corruptie. Rationeel valt dit niet te verklaren." De makelaar sluit niet uit dat de prijs is opgedreven door zaakwaarnemers. "Ik zeg niet dat het dat is, maar het is compleet amateurisme, of compleet corrupt. Dat kan niet anders uitgelegd worden."

Avila stelde in zijn eerste maanden bij Ajax flink teleur. Tot overmaat van ramp liep hij onlangs een zware blessure op, waardoor hij dit seizoen niet meer in actie komt. Francis verwacht niet dat de linksbenige mandekker gaat slagen in de Johan Cruijff Arena. "Ik kan me niet voorstellen dat hij het gaat worden bij Ajax. Ik vond hem in Antwerp al een twijfelgeval. Dan kun je niet goed genoeg zijn voor Ajax."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.