‘Villareal in gesprek met Burnley van Kompany over huur Benson (Ex-Antwerp)’

‘Villareal in gesprek met Burnley van Kompany over huur Benson (Ex-Antwerp)’

1 februari - 15:19

Manuel Benson, de 26-jarige rechtsbuiten van het Burnley van Vincent Kompany, geniet nu ook interesse van het Spaanse Villareal. De Spaanse club is met Burnley in gesprek over een huurconstructie. Benson wordt al de hele winterse mercato in verband gebracht met een transfer, nu ook naar La Liga.

Benson kwam eerder uit voor Royal Antwerp FC en KRC Genk en geniet nu van de interesse van Villareal, meldt transferjournalist Ekrem Konur. Eerder werd ook gemeld dat meerdere clubs vanuit Engeland interesse hebben waaronder Southampton en Leeds United.

Burnley kocht Benson in de zomer van 2022 voor 4 miljoen euro van Antwerp. Onze landgenoot heeft bij Burnley nog een contract tot de zomer van 2027. Benson heeft volgens transfermarkt een transferwaarde van 6 miljoen euro.

Benson komt dit seizoen nog maar weinig voor in de plannen van Kompany. Tot nu toe kwam onze landgenoot pas vijf keer in actie. Deze vijf matchen waren verdeeld over de Premier League en de Carabao Cup. In totaal speelde Benson dit seizoen slechts 100 minuten.