Spaanse media over Vermeeren: 'Zijn kwaliteit aan de bal is duidelijk'

Spaanse media over Vermeeren: 'Zijn kwaliteit aan de bal is duidelijk'

1 februari - 08:15 Laatste update: 08:21
3

Arthur Vermeeren speelde na zijn vertrek bij Royal Antwerp FC al de eerste wedstrijd voor Atlético Madrid tegen Rayo Vallecano (2-1). De Spaanse media legden de nieuweling vanzelfsprekend onder een vergrootglas. Dit is wat ze schreven over de Rode Duivel.

Zijn gevoel voor positie en kwaliteiten aan de bal vielen op. 'Zijn vaardigheid met de bal is overduidelijk. Aan de rechterkant zoekt hij naar veilige plekken waar hij het spel kan opbouwen. Zonder dit natuurlijke gevoel voor positionering is het haast onmogelijk om het spel diepgaand te beheersen en te leiden', schreef La Liga Systems op X.

Enkele fijne momenten
Volgens Mundo Deportivo viel de middenvelder nog niet in het bijzonder op. 'Als centrale middenvelder speelde hij een ingetogen wedstrijd. Een wedstrijd waarin hij enkele fijne momenten had, maar waarin hij vooral opviel in defensieve taken dan in het opbouwen van het spel', pende Mundo Deportivo.

Flexibele middenvelder
Vermeeren is veelzijdig inzetbaar, volgens Marca. 'Met zijn 18 jaar en een contract voor nog zes jaar heeft hij ruim de tijd om het talent te ontwikkelen waarvan men denkt dat hij dat heeft. Het is niet per se nodig dat hij als centrale middenvelder (nummer 5) speelt, wat duidelijk werd tijdens zijn eerste wedstrijd', schreef Marca.

Collega mooi voorbeeld
Volgens het Spaanse medium kan Vermeeren het best een voorbeeld nemen aan zijn collega. 'Het beste voorbeeld voor hem om na te streven is Barrios, die uitblinkt in het opzetten van het spel, dribbelen, en het vermogen om door verdedigingslinies heen te breken. Zijn indrukwekkende actie en pass naar Memphis, bij het door de VAR geannuleerde doelpunt dat 2-1 zou zijn geweest, was van een andere wereld', aldus Marca over de middenvelder die rechts naast Vermeeren stond opgesteld.

Vermeeren stond tijdens zijn eerste wedstrijd voor Atlético 45 minuten op het middenveld. Ook Axel Witsel begon in de basis van de Madrilenen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.