'Mundle verlaat Standard en trekt richting Sunderland voor 2 miljoen'

'Mundle verlaat Standard en trekt richting Sunderland voor 2 miljoen'

31 januari - 11:49
6

Standard ziet naar alle waarschijnlijkheid haar 20-jarige rechtsbuiten Romaine Mundle de club verlaten. Mundle trekt volgens Sacha Tavolieri naar Sunderland. De deal, die inmiddels officieel zou afgerond zijn, levert Standard twee miljoen euro op.

De deal zou ook een bonus bevatten die in de overeenkomst was opgenomen, evenals een percentage van de toekomstige meerwaarde van de speler. Mundle kwam afgelopen zomer transfervrij over van de jeugd van Tottenham Hotspur en heeft nu de kans om zijn carrière in Engeland voort te zetten.

De jonge aanvaller heeft bij Standard weinig speeltijd gekregen en wordt nu door Sunderland aangetrokken. Eerder werd er al melding gemaakt van interesse vanuit Engeland, met name van Swansea City, dat aangaf Mundle op huurbasis te willen binnenhalen. Standard heeft echter besloten de speler definitief te laten vertrekken, wat resulteert in een financieel gunstige deal voor de club.

Hoewel Mundle weinig kansen kreeg onder de ontslagen hoofdtrainer Carl Hoefkens bij Standard, heeft hij bij SL16 laten zien wat hij in huis heeft door in vier wedstrijden tweemaal te scoren.