'Noa Lang levende bewijs dat bijna iedereen er helemaal naast zit'

'Noa Lang levende bewijs dat bijna iedereen er helemaal naast zit'

30 januari - 22:56
4

PSV-trainer Peter Bosz deelt een pluim uit aan Noa Lang. Veel mensen hebben een verkeerd beeld van de 24-jarige aanvaller en zijn onterecht kritisch op hem, stelt Bosz in gesprek met Helden Magazine.

Bosz erkent dat Lang een 'bijzonder karakter' is. "Eens. Wij Nederlanders, en daartoe hoor ik ook, hebben snel een oordeel. Nou, Noa is het levende bewijs dat bijna iedereen er helemaal naast zit", zegt de trainer. "Hij heeft een bepaald imago, maar is een van de grootste teamspelers die ik heb meegemaakt. Noa zorgt dat het elftal bij elkaar blijft, is heel sociaal."

Bosz haalt een voorbeeld aan. "Bij de laatste training voor kerst kwam hij op de Herdgang en had hij voor iedereen – niet alleen voor de staf en de spelers, maar bijvoorbeeld ook voor de mensen in de keuken – een fles wijn meegenomen. Hoefde hij niet te doen, had niemand om gevraagd, maar hij deed dat wel."

Eerder vertelde de PSV-coach al dat de Oranje-international alles deed om Malik Tillman op zijn gemak te laten voelen. "Ik heb nog nooit zo’n verlegen, timide speler meegemaakt, hij durfde me nauwelijks aan te kijken als ik hem sprak", zegt Bosz over de Amerikaan. "Na een maand of twee ging ik met hem zitten en vroeg of hij het naar zijn zin had. Of hij al een beetje ingeburgerd was bij PSV. Ja, zei hij, Noa heeft me bij hem thuis uitgenodigd, hij had ook zijn kapper gevraagd en nog wat vrienden om me echt het gevoel te geven dat ik erbij hoor. Dat is toch geweldig? Noa denkt altijd in het belang van het team."

De Eindhovenaren moeten het langere tijd zonder de ex-speler van Club Brugge stellen. Hij kampt opnieuw met hamstringklachten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.