Genk lijkt deze winter al klaar op de transfermarkt: “Kern opnieuw compleet”

Genk lijkt deze winter al klaar op de transfermarkt: “Kern opnieuw compleet”

30 januari - 21:03 Laatste update: 21:18
9

KRC Genk heeft dinsdag toegeslagen op de transfermarkt. De Limburgers strikten Ken Nkuba. Dimitri De Condé is blij dat Genk een nieuwe speler voor de rechterkant heeft. 

Genk nam de 22-jarige flankspeler over van Charleroi. Op de website van Genk legt de Head of Football uit waarom de club de speler aantrok. "Ken is een jongen met een enorm loopvermogen en explosiviteit. Dat koppelt hij aan goeie voeten en offensieve kwaliteiten. Die optelsom aan kwaliteiten was voor ons doorslaggevend om vol voor hem te gaan”, aldus De Condé.

Eerder raakte bekend dat Daniel Muñoz Genk achter zich liet om in de Premier League aan de slag te gaan. De Colombiaanse flankspeler trok naar Crystal Palace. Nkuba mag gezien worden als diens vervanger. Mogelijk is de nieuwe nummer 27 meteen ook de laatste wintertransfer van Genk. “Met zijn aanstelling is onze kern opnieuw compleet”, stelt De Condé nog.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.