Barcelona-talent Baldé krijgt dramatisch nieuws en mist EK door blessure

Barcelona-talent Baldé krijgt dramatisch nieuws en mist EK door blessure

27 januari - 15:15

Alejandro Baldé komt dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie. De jonge linksback heeft een hamstringblessure opgelopen en moet geopereerd worden, waardoor hij lang uit de roulatie zal zijn. Ook het EK gaat vermoedelijk aan hem voorbij, zo meldt Mundo Deportivo.

In de bekerwedstrijd tegen Athletic de Bilbao, die door de Catalanen met 4-2 werd verloren, viel de twintigjarige Baldé uit. De back kon zijn tranen nauwelijks bedwingen en vreesde voor een blessure die hem lang aan de kant zou houden. Die vrees werd helaas realiteit, daar de Spanjaard een flinke blessure aan de rechterhamstring heeft opgelopen.

Baldé kon vervolgens tussen twee behandelingen kiezen. Eén zonder operatie, waarbij de kans op een terugkeer van de blessure aanwezig blijft, of een behandeling met operatie, die op de lange termijn meer zekerheid biedt. Baldé heeft voor de laatste optie gekozen, en zijn club meldt dat hij in Finland onder het mes zal gaan.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.