Brüls steekt hand in eigen boezem: ''We straffen te vaak onszelf''

Brüls steekt hand in eigen boezem: ''We straffen te vaak onszelf''

25 januari - 13:50
1

Zulte Waregem is de tweede seizoenshelft desastreus begonnen. Met slechts 1 punt uit 6 mogelijke punten beleefde de club een valse herstart in de Challenger Pro League en verspeelde het de koppositie. Middenvelder Christian Brüls reflecteerde op de resultaten.

Volgens Brüls moet Zulte Waregem minder weg gaan geven. ''We straffen evenwel te vaak onszelf, want we gaven al heel veel cadeaus weg. Het heeft geen zin om iemand individueel te viseren, want het zijn ook nooit dezelfde jongens die in de fout gaan'', vertelde de middenvelder aan Het Nieuwsblad.

De middenvelder legt uit waarom het geen zin heeft om individuen aan te wijzen. ''Soms moet je ook gewoon eens een bal wegtrappen en geen risico’s nemen. Een spits die kansen mist, heeft het mentaal soms moeilijk, maar dat is niet anders voor een verdediger die in de fout gaat. Elke positie brengt zijn eigen stressmomenten met zich mee, maar wij moeten als collectief die foutjes uit ons spel krijgen'', aldus Brüls.

Zulte Waregem staat momenteel op de tweede plek in de Challenger Pro League. Alleen Beerschot staat hoger, maar slechts op basis van het doelsaldo. Beide clubs hebben evenveel punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.