Dupé geeft basisplaats tegen Union op: 'Donderdag naar Nice om deal af te ronden'

Dupé geeft basisplaats tegen Union op: 'Donderdag naar Nice om deal af te ronden'

24 januari - 14:16
22

Maxime Dupé is aan zijn laatste dagen bezig bij RSC Anderlecht. Normaal gezien zou de doelman donderdagavond nog eens speelkansen krijgen in de bekerwedstrijd tegen Union Saint-Gilloise, maar op dat moment zit hij al in ... Nice. Als alles zoals gepland verloopt, wordt dat straks zijn transferbestemming.

Sinds de komst van Kasper Schmeichel speelt Dupé tweede viool in het Lotto Park, al mocht hij zich in de Croky Cup wel nog uitleven. In principe had de Fransman in de kwartfinale tegen Union dus ook zijn handschoenen mogen aantrekken. Schmeichel zal het doel echter bewaken, aangezien Dupé donderdag het vliegtuig neemt richting Nice, schrijft La Dernière Heure.

In de Zuid-Franse badstad ligt een contract voor 2,5 jaar klaar. Naar alle waarschijnlijkheid zal Dupé dat ook ondertekenen. Hoeveel de transfersom bedraagt, is nog niet bekend. Zo komt er na zes maanden al een einde aan zijn avontuur in onze hoofdstad. Anderlecht haalde hem oorspronkelijk in huis als eerste keuze, maar later in de zomermercato zag Jesper Fredberg nog een buitenkansje in Schmeichel. Saillant detail: diens laatste club was overigens Nice.

Bij Nice zal Dupé de concurrentie moeten aangaan met Marcin Bulka, een 24-jarige Pool. De club presteert dit seizoen uitstekend. In de Ligue 1 staat het momenteel knap tweede, weliswaar op acht punten van koploper Paris Saint-Germain.