Saintfiet moet met Gambia de Afrika Cup verlaten na nederlaag tegen Kameroen

23 januari - 20:16 Laatste update: 20:19
2

Belgische coach Tom Saintfiet moet de Afrika Cup verlaten met Gambia na een 2-3 nederlaag tegen Kameroen. De beslissing viel in de absolute slotfase van de wedstrijd.

Gambia telde voor aanvang nul punten, Kameroen op zijn beurt had al één punt gesprokkeld. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en vielen er geen doelpunten. De tweede helft leverde wel het nodige spektakel en doelpunten op.

In minuut 56 klom Kameroen op voorsprong na een doelpunt van Toko Ekambi. Daarna was het de beurt aan Gambia. In minuut 72 maakte Jallow de gelijkmaker op assist van Fadera (KRC Genk). In minuut 85 klom Gambia zelfs op voorsprong na een doelpunt van Colley.

Daarna volgde een doldwaze slotfase. Amper een minuut later stond het alweer 2-2, door een eigen doelpunt van Gomez. Het werd zelfs nog gekker toen Wooh bij het ingaan van de blessuretijd raak kopte uit een hoekschop van N'Koudou. Het werd daarna tot ongeloof van werkelijk iedereen nog 3-3, maar die goal werd vanwege hands afgekeurd door de VAR. Kameroen heeft zich dus, met hangen en wurgen, geplaatst voor de volgende ronde, waarin Nigeria de opponent is.