KRC Genk mag tevreden zijn met gelijkspel tegen sterk Cercle Brugge

20 januari - 18:01
106

KRC Genk en Cercle Brugge hebben met 1-1 gelijkgespeeld in de Jupiler Pro League. Het was Cercle Brugge dat een stuk sterker voor de dag kwam dan Genk, maar Cercle Brugge vergat afstand te nemen van Genk. In de match wisten twee spitsen te scoren, namens Cercle Brugge Kevin Denkey en namens Genk kwam Andi Zeqiri tot scoren.

In de 21e speelronde van de Jupiler Pro League kreeg KRC Genk Cercle Brugge op bezoek. Genk begon de match eigenlijk al met een achterstand door een administratief foutje. De Genkies hadden hierdoor maar vier inzetbare veldspelers op de bank zitten.

De beginfase was duidelijk voor Cercle Brugge, de bezoekers toonden zich erg scherp en dit leidde tot de 0-1 voorsprong in de 8e minuut. Het was Kevin Denkey die zijn positie aan kop in het topschuttersklassement verstevigde.

In de daaropvolgende fase was het opnieuw Cercle Brugge dat het gevaarlijkst was, in de 19e minuut raakte Cercle de lat, de Vereniging verdiende meer. Na een half uur spelen kwam pas de eerste grote kans voor Genk. In de slotfase van de eerste helft leek Genk wat beter in het spel te komen. Vlak voor rust raakte Genk de paal en werd een doelpunt van Munoz afgevlagd wegens buitenspel.

Cercle Brugge had in de eerste helft verder uit moeten lopen, maar ging met een nipt verschil rusten. De tweede helft begon vergelijkbaar als de eerste helft. Genk had moeite met de opbouw en Cercle Brugge zat er strak bovenop.

In de 64e minuut kwam Genk langszij, invaller Zeqiri stond slechts een minuut in het veld, maar zette Genk wel op gelijke hoogte. Een lange bal werd door Daland in de voeten van Zeqiri gekopt, die vervolgens met een volley voor de gelijkmaker tekende.

In de daaropvolgende fase kwam Genk sterker voor de dag, toch was het in de slotfase opnieuw Cercle Brugge dat de beste papieren had om met een overwinning van het veld te stappen. In de slotfase was er nog overleg met de VAR over een mogelijke penalty, maar deze werd niet gegeven. Beide ploegen strandden op een gelijkspel. Het is vooral Genk dat tevreden mag zijn met dit resultaat gezien het spelbeeld.