Rode Duivel spreekt over een terugkeer naar JPL: Zie ik mezelf wel doen

Rode Duivel spreekt over een terugkeer naar JPL: "Zie ik mezelf wel doen"

21 januari - 17:15

De voorbije jaren keerden heel wat Rode Duivels terug naar ons land om actief te zijn in de JPL. Denk maar aan onder meer Simon Mignolet, Vincent Kompany, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen. Datzelfde kan ook gebeuren met Matz Sels.

De nu 31-jarige doelman is een belangrijke pion bij het Franse Strasbourg, waar hij is uitgegroeid tot één van de beste doelmannen in de Ligue 1. Hij speelt al sinds 2018 voor de Franse club, maar sluit niet hij dat hij ooit nog terugkeert naar ons land.

"Ik zie mezelf nog wel terugkeren, ja", zegt hij in La Dernière Heure. "Ik heb een Belgische vriendin. Op een dag wil zij misschien ook terugkeren. Het moet allemaal in z’n plooi vallen. Ik heb hier nog een contract tot de zomer van 2026. En voor het overige heb ik één ding geleerd: in het voetbal kun je níéts plannen", aldus de doelman.

Sels zal in de zomer van 2026 34 jaar oud zijn, waardoor hij als doelman wel nog even actief kan zijn in ons land. In België kwam de Rode Duivel uit voor Lierse SK, KAA Gent en RSC Anderlecht. Voor Strasbourg was hij 174 keer actief.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.