Winterse wolven van Gent: debuut De Vlieger, 15-jarige (!) klopt al aan de deur

Winterse wolven van Gent: debuut De Vlieger, 15-jarige (!) klopt al aan de deur

19 januari - 16:00
1

Luik twee van de Jupiler Pro League staat voor de deur. De topploegen zijn inmiddels terug van hun winterstage in het zuiden, waar niet alleen de gevestigde waarden, maar ook enkele jonge snaken het beste van zichzelf hebben gegeven. VoetbalPrimeur.be overloopt die winterse wolven, met in deze aflevering aandacht voor KAA Gent.

Abdul Ayinde (18)
De linksachter uit Burkina Faso voetbalt nog maar een half jaar in Gent, nadat hij in juli overstapte vanuit zijn thuisland. De opleiding in dat land is er de laatste jaren met rasse schreden op vooruitgegaan. Ayinde beschikt dan ook over uitstekende technische vaardigheden, die hij bovendien koppelt aan snelle benen. In het oefenduel met CFR Cluj mocht hij zijn (officieuze) debuut vieren.

Célestin De Schrevel (21)
Deze naam klinkt misschien al iet of wat bekend in de oren, aangezien hij bij de grote jongens al regelmatig op de bank mocht plaatsnemen. Opdraven zat er nog maar één keer in: in mei 2022 mocht hij een helft afwerken in een Play-Off-match tegen Sporting Charleroi. Bij Jong KAA Gent is De Schrevel wel de eerste keuze. Als hij ooit de nummer één van De Buffalo’s wil worden, begint de tijd te dringen.

Tibe De Vlieger (18)
In de (verloren) bekerkwartfinale liet Hein Vanhaezebrouck hem een tiental minuten voor het einde invallen. Aan de 0-1-nederlaag kon De Vlieger niets meer veranderen, maar het vormde wel een beloning voor zijn uitstekende winterstage. Die had hij op zijn beurt te danken aan zijn doeltreffende heenronde bij de beloften. Als middenvelder trof De Vlieger al zeven keer raak in Eerste Nationale.

Jorthy Mokio (15)
Als één van de grootste talenten uit de Gentse opleiding wordt de verdediger al even het hof gemaakt. Onder meer Ajax en Bayern München zouden jacht maken op hem. Vanhaezebrouck beseft daarom dat het geen kwaad kan om het piepkuiken wat te paaien. Tegen Cluj mocht Mokio zich al eens smijten. Als hij zich langer aan Gent verbindt, zit een debuut er misschien wel bijzonder vlug aan te komen.

Mohamed Soumah (20)
Deze lange mandekker van 1,88 meter heeft de laatste jaren al enkele clubs versleten. Vanuit Guinee probeerde hij aan de weg te timmeren bij enkele kleine Franse verenigingen, maar dat verhaal duurde nooit lang. Eind januari 2023 trok Soumah dan maar terug naar zijn vaderland. Niet voor lang, want intussen is Gent zijn thuisstad. De Buffalo’s huren hem momenteel van AS Kaloum, weliswaar met aankoopoptie. Op stage kon Vanhaezebrouck Soumah eens van nabij in de gaten houden.

Robbie Van Hauter (20)
De tegenstander opjagen, het leer zo snel mogelijk heroveren en vervolgens het balbezit behouden. Die rol vervult Van Hauter bij de jonkies van Gent. Met verve, want hij kreeg een berichtje in zijn inbox om af te reizen naar het trainingskamp in het Spaanse Oliva. Als nummer zes beschikt de prille twintiger over een voorbeeldige wedstrijdmentaliteit. Vroeg of laat moet die hem aan een profstatuut helpen.