Ex-Rode Duivel Martens verrast bij AZ: Had dit niet op de planning staan

Ex-Rode Duivel Martens verrast bij AZ: "Had dit niet op de planning staan"

18 januari - 21:45
2

Maarten Martens, de voormalig Rode Duivel en jeugdproduct van RSC Anderlecht, had niet voor ogen om nu al trainer van AZ te worden. De 39-jarige Martens neemt het stokje over van de ontslagen Pascal Jansen.

Martens was assistent-trainer en wordt door de clubleiding van het AZ doorgeschoven. Tot minimaal het einde van het seizoen is hij de eindverantwoordelijke in Alkmaar. "Ik zei vrij snel 'ja' toen ik de vraag kreeg. Het hoofdtrainer zijn is iets dat ik op termijn heel graag zou willen. En ook heel graag bij deze club, mijn club. Maar ik had niet op de planning staan dat het nu al zou zijn", wordt de Belg geciteerd door de NOS.

Donderdag leidde Martens zijn eerste training als hoofdtrainer. "Puur het training geven blijft hetzelfde. Toen ik gisteravond naar bed ging, voelde het wel anders...", vertelt hij. Met een dubbel gevoel start hij aan zijn klus. "In eerste instantie was er vooral het wrange gevoel dat het ons niet helemaal gelukt is. Het is niet dat we heel ver weg zijn, maar de laatste tijd was het niet zoals we met zijn allen willen."