Vanhaezebrouck over vertrek Fofana en Orban bij Gent: “Wij zijn altijd voorbereid”

Vanhaezebrouck over vertrek Fofana en Orban bij Gent: “Wij zijn altijd voorbereid”

18 januari - 22:25 Laatste update: 22:25
2

Hein Vanhaezebrouck, de hoofdtrainer van KAA Gent, reageert op het vertrek van Malick Fofana en dat van Gift Orban. Fofana en Orban hebben allebei officieel de overstap gemaakt van Gent naar Olympique Lyon. Vanhaezebrouck vertelt hoe ingewikkeld het is om de juiste vervanging te vinden voor de goudhaantjes.

Vanhaezebrouck geeft aan dat het spijtig is voor Gent dat de club niet eerst vervangers kon halen en dan pas verkopen. “Maar dat lieten de omstandigheden niet toe, denk ik”, citeert Sporza hoofdtrainer Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck vertelt verder dat er al een tijd gekeken wordt voor vervangers van Fofane en Orban bij Gent. “Wij kijken altijd vooruit, juist omdat we elk jaar moeten verkopen. Wij zijn altijd voorbereid, ook al is dat in het verleden niet altijd zo geweest”, deelt Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck geeft aan dat Gent nu de mogelijkheid heeft om snel te handelen. “We hebben nu ook de financiële middelen om ook effectief snel te handelen. Ook dat was ooit anders”, vertelt de oefenmeester van De Buffalo’s.

Vanhaezebrouck vertelt waar de vervangers aan moeten voldoen bij Gent. “Het is vooral belangrijk dat het spelers worden die meteen inzetbaar zijn. Daarom dat veel spelers die ons aangeboden worden niet in aanmerking komen”, aldus Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck denkt dat de fans transferzaken onderschatten. “Weet je, er komt zoveel kijken bij transfers. Zaken waar supporters niet meteen aan denken. Het is echt heel complex. Anders zou iedereen het wel doen, maar voorlopig moeten we het dus doen met de jongens die er momenteel zijn. We zien wel of en wanneer er spelers bij- of terugkomen”, besluit Vanhaezebrouck.