OFFICIEEL: Belgisch jeugdinternational Ntanda tekent contract bij Sampdoria

OFFICIEEL: Belgisch jeugdinternational Ntanda tekent contract bij Sampdoria

17 januari - 22:44

Er spelen momenteel heel wat van onze landgenoten in het buitenland, waaronder ook verschillende in Italië. Eentje daarvan is de nog relatief onbekende Samuel Ntanda, die mag hopen van een doorbraak bij Sampdoria.

Ntanda is een achttienjarige flankaanvaller die in de jeugd actief was voor onder meer RSC Anderlecht, KV Mechelen en STVV. In 2022 verliet hij de Kanaries voor een avontuur bij Sampdoria, waar hij in de jeugd indruk wist te maken.

Bij de Italiaanse tweedeklasser mocht Ntanda dit seizoen vier keer invallen en maakte hij genoeg indruk op de technische staf. Sampdoria heeft dan ook besloten om hem zijn eerste profcontract aan te bieden. Ntanda blijft nu ook tot medio 2026 verbonden bij de club.

Afgelopen zomer toonde RSC Anderlecht ook nog interesse in Ntanda, die kon terugkeren naar ons land. Hij besloot echter om Italië te blijven voetballen. Hij kwam ook al één keer uit voor de U19 van ons land en was daarin meteen goed voor een doelpunt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.