Nieuws uit Italië: de wonderdokter van de Serie A moet opnieuw voor stunt zorgen

Nieuws uit Italië: de wonderdokter van de Serie A moet opnieuw voor stunt zorgen

15 januari - 19:22
1

Davide Nicola gaat terugkeren in de Serie A. De markante trainer, die bekendstaat als de wonderdokter van de Serie A, mag nu proberen om Empoli te redden van degradatie.

Empoli, de huidige nummer negentien van de Serie A, heeft maandag besloten om trainer Aurelio Andreazzoli op straat te zetten. De zeventigjarige Italiaan stond vanaf september voor de groep in het Stadio Carlo Castellani, maar kon niet voorkomen dat de club nu in de degradatiezone staat. De clubleiding van Empoli heeft daardoor besloten om in te grijpen: een kwartier na het ontslag van Andreazzoli, maakt het de komst van trainer Nicola bekend.

Nicola krijgt dus de zware taak om Empoli, dat vijf punten van de veilige plekken afstaat, van degradatie te redden. De coach staat er echter om bekend dat hij Italiaanse clubs die in de gevarenzone staan, op miraculeuze wijze in de Serie A kan houden. Anderhalf jaar geleden deed hij dat nog bij Salernitana met een geweldige comeback, eerder lukte het Nicola ook bij Crotone, Torino en Genoa.

Een jaar geleden baarde Nicola nog opzien door zichzelf op te volgen na zijn eigen ontslag bij Salernitana, waar hij later opnieuw vertrok.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.