OFFICIEEL: Maatsen per direct van Chelsea naar Borussia Dortmund op huurbasis

OFFICIEEL: Maatsen per direct van Chelsea naar Borussia Dortmund op huurbasis

12 januari - 11:40 Laatste update: 11:43

Ian Maatsen heeft zijn huurtransfer naar Borussia Dortmund te pakken, zo maakt de Duitse club wereldkundig. De linksback gaat het seizoen afmaken bij de Duitse club.

De huurtransfer van Maatsen hing al even in de lucht en is nu officieel. In Londen kwam de Nederlander weinig aan spelen toe, nadat hij in de voorbereiding nog indruk maakte op manager Mauricio Pochettino. Maatsen stond open voor een exit en Dortmund biedt nu uitkomst. De huidige nummer vijf van de Bundesliga huurt Maatsen voor een halfjaar en neemt zijn volledige salaris over.

"Borussia Dortmund heeft hard gewerkt om mij te halen. Ik volg Dortmund en de fans al heel lang. Ik ben heel blij dat de transfer nu rond is en beloof dat ik alles zal geven voor het succes van het team", zegt hij op de clubwebsite van BVB.

Door zijn overgang naar Duitsland wacht een weerzien met PSV op Maatsen, waar hij tussen 2015 en 2018 in de jeugd actief was. In de achtste finales van de Champions League stuit Borussia Dortmund namelijk op PSV. Op 20 februari staat de heenwedstrijd in Eindhoven op de planning, de return wordt op 13 maart in het Signal Iduna Park afgewerkt.

Dortmund heeft geen koopoptie bedongen in de huurdeal van Maatsen, die zijn contract bij Chelsea verlengde voordat hij naar Duitsland afreisde. De Duitsers maken naar verluidt zo'n twee miljoen euro over naar Chelsea voor de diensten van de Nederlandse verdediger.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.