Zulte Waregem slaat slag met De Wolf: Ortwin stond bovenaan onze lijst

Zulte Waregem slaat slag met De Wolf: "Ortwin stond bovenaan onze lijst"

10 januari - 13:00
1

Royal Antwerp FC heeft afscheid genomen van Ortwin De Wolf. De 26-jarige doelman gaat bij SV Zulte Waregem op zoek naar meer speelminuten. Daar wordt hij met open armen ontvangen.

Sportief manager Tom Caluwé verklaart waarom Zulte Waregem van De Wolf een prioriteit had gemaakt. "De voorbije weken zagen we jammer genoeg twee van onze doelmannen voor een lange tijd uitvallen met een blessure", verwijst hij op de clubwebsite naar Louis Bostyn en Ennio van der Gouw. Aangezien de competitie in de Challenger Pro League komend weekend al hervat, had Essevee een snelle oplossing nodig.

Die vond het dus in De Wolf. Hij moet Zulte Waregem weer terug naar de hoogste divisie helpen. "Om onze ambitie waar te maken vonden we het daarom belangrijk om, naast onze jonge talentvolle keepers, een doelman met veel kwaliteit en wedstrijdervaring op het hoogste niveau erbij te halen", omschrijft Caluwé de kersverse nieuwkomer. Nochtans is het al van 17 april 2021 geleden dat De Wolf nog eens in actie kwam in competitieverband, mede door de onafgebroken reeks van Jean Butez de voorbije jaren.

De doelman zal ongetwijfeld hopen op meer kansen aan de Gaverbeek. "Ortwin stond bovenaan onze lijst en we zijn dan ook heel blij dat we hem konden overtuigen van ons verhaal", besluit Caluwé. De kans lijkt groot dat De Wolf deze zondag meteen voor de leeuwen zal worden gegooid. Dan gaat Zulte Waregem op bezoek bij KV Oostende.