OFFICIEEL: Anderlecht-target Fujii tekent contract bij hekkensluiter KV Kortrijk

OFFICIEEL: Anderlecht-target Fujii tekent contract bij hekkensluiter KV Kortrijk

10 januari - 10:07 Laatste update: 10:21
13

KV Kortrijk heeft woensdag zijn nieuwste transfer aangekondigd. De Kerels nemen de 23-jarige Haruya Fujii over van Nagoya Grampus. Kortrijk is daarmee RSC Anderlecht te snel af, die de Japanner hoog op het verlanglijstje staan hadden als extra centrale verdediger.

Fujii genoot zijn opleiding bij Nagoya in Japan en maakte in 2018 zijn debuut bij de A-kern. In 2021 was hij actief in de AFC Champions League. na een oproep voor het Japanse nationale elftal in maart vorig jaar, maakte Fujii op 1 januari zijn debuut in een oefeninterland tegen Thailand.

De rode lantaarn zal de Japanner tot het einde van het seizoen huren, maar heeft ook een aankoopoptie bedongen. Fuji volgt met zijn overstap naar Kortrijk zo enigzins het voorbeeld van Tsuyoshi Watanabe. De Japanner werd begin 2022 weggehaald bij FC Tokyo en groeide bij KV Kortrijk uit tot een belangrijke pion. Dat zag hij verzilverd worden met een transfer naar KAA Gent, waar hij inmiddels ook een steunpilaar is.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.