Guardiola is voorzichtig met De Bruyne bij City: “Kevin is hier exceptioneel in”

Guardiola is voorzichtig met De Bruyne bij City: “Kevin is hier exceptioneel in”

7 januari - 23:28
1

Pep Guardiola stak de loftrompet over Rode Duivel Kevin De Bruyne na zijn rentree bij Manchester City. City won in de FA Cup met 5-0 van Huddersfield. De Bruyne viel in en de hoofdtrainer wil De Bruyne voorzichtig brengen. Guardiola legt uit dat het belangrijk is voor De Bruyne om eerst meer te trainen, vervolgens kan Guardiola het niet laten om nogmaals complimenteus te zijn over De Rode Duivel. 

Guardiola vertelt dat Manchester City het rustig aan moet doen met De Bruyne. “Zoals ik eerder zei, Kevin heeft trainingssessies nodig. Trainingssessies en nog meer trainingssessies, dat heeft hij harder nodig dan matchen”, deelt Guardiola via de officiële kanalen van Manchester City.

Guardiola legt uit waarom De Bruyne zo belangrijk is voor Manchester City. “Hij heeft een bijzondere kwaliteit die moeilijk is om te vinden, we kennen elkaar al lang. We hebben spelers zoals Erling Haaland, Phil Foden, Oscar Bobb, Jérémy Doku en Matheus Nunes. Zij houden ervan om de diepte in te gaan en spelers kunnen hen vinden met de juiste pass, Kevin is hier exceptioneel in”, aldus Guardiola.

Guardiola geeft aan mede door het inzicht van De Bruyne zeer content te zijn met de rentree van De Bruyne. “Dat is waarom we zeer tevreden zijn dat hij na 4 maanden terug is na zijn blessureleed. Hij is fris in zijn hoofd en speelde een aantal goede minuten. Hij toonde zijn kwaliteiten met de assist in het vijfde doelpunt, het is erg goed om hem terug te hebben”, sluit Guardiola af.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.