Dost stopt toch niet met voetballen na hartproblemen: Wil zo geen afscheid nemen

Dost stopt toch niet met voetballen na hartproblemen: "Wil zo geen afscheid nemen"

6 januari - 20:14

Bas Dost wil het liefst in januari nog terugkeren bij NEC. De spits, die in het verleden nog uitkwam voor Club Brugge, zakte eind oktober in elkaar en bleek aan een ontstoken hartspier te lijden. De goaltjesdief herstelt echter voorspoedig en wil snel aan de slag. 

Technisch directeur Carlos Aalbers vertelt tijdens het trainingskamp in Spanje dat de laatste controle al snel volgt. "Hij zegt dat hij gaat terugkomen. Hopelijk gaat dat ook gebeuren. Dat zou mooi zijn voor Bas en voor NEC. Hij wil laten zien dat hij zo geen afscheid wil nemen, maar gezondheid gaat boven alles. Hij heeft 15 januari zijn laatste controle en we moeten afwachten of daar groen licht uit voortkomt", meldt Aalbers tegenover NEC TV.

Trainer Rogier Meijer is blij met het nieuws over zijn spits. "Ik had het gevoel al dat hij dat graag zou willen. Dit is het beste nieuws dat je kan krijgen", aldus de trainer. Verdediger Bram Nuytinck (ex-RSC Anderlecht) ziet de spits het liefst zo snel mogelijk terugkeren. "Ik denk dat meer punten hadden gepakt als Bas er was geweest. Het was echt een klap voor ons. Ik vind hem de belangrijkste speler."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.