The Telegraph: Arsenal wil zich komende zomer versterken met 'Ajax-wonderkind'

The Telegraph: Arsenal wil zich komende zomer versterken met 'Ajax-wonderkind'

4 januari - 15:12

Arsenal heeft Jorrel Hato in het vizier, meldt The TelegraphThe Gunners willen zich defensief voor de lange termijn versterken en de zeventienjarige Ajax-verdediger is een van de kandidaten om naar het Emirates Stadium te komen.

Ajax hoeft zich in januari nog geen zorgen te maken, klinkt het. Het is 'waarschijnlijker' dat Arsenal de interesse richting de zomer formeel kenbaar gaat maken. Manager Mikel Arteta is in de achterste linie op zoek naar versterkingen en Hato biedt naar verluidt de veelzijdigheid die de Spanjaard aan de selectie wil toevoegen. Het Engelse medium spreekt van 'het wonderkind van Ajax'.

Het huidige contract van Hato in Amsterdam loopt medio 2025 af. Ajax werkt aan een nieuwe verbintenis, maar Arsenal wil al toeslaan voordat de verdediger diens krabbel heeft gezet. De Engelse grootmacht legt op die manier de druk bij Ajax. Afgelopen zomer deden Arsenal en Ajax al zaken, toen Jurriën Timber de overgang naar Noord-Londen maakte.

Hato beleeft in persoonlijk opzicht een absoluut droomseizoen. Hij is een vaste waarde bij Ajax, was zelfs al aanvoerder van de hoofdmacht en maakte zijn debuut in het Nederlands elftal.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.