Southampton wil landgenoot Benson van Burnley

‘Southampton wil landgenoot Benson van Burnley, Kompany en co. werken niet mee’

1 januari om 14:40

Manuel Benson, de 26-jarige flankaanvaller van Burnley FC, wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Southampton. Er zou al een bod zijn uitgebracht op de buitenspeler, maar volgens Het Laatste Nieuws wil het Burnley van hoofdtrainer Vincent Kompany onze landgenoot niet laten gaan.

Benson is tot nu toe nauwelijks voorgekomen in het Premier League-avontuur van Burnley. Toch is Burnley niet van plan om mee te werken met een transfer naar Southampton. Southampton ziet Benson graag komen op huurbasis met een optie tot koop.

Benson, de aanvaller met een verleden bij KRC Genk, Lierse SK en Royal Antwerp FC, kwam dit seizoen nog amper in actie voor Burnley. Benson kampte ook met een blessure, maar is sinds zijn herstel weinig in de plannen van Kompany voorgekomen. Bij Southampton, dat uitkomt in de Championship, is de kans op speeltijd groter voor Benson.

Benson staat nog tot 2027 onder contract bij Burnley. The Clarets namen Benson in de zomerse mercato van 2022 over van Antwerp. Destijds betaalde Burnley 4 miljoen euro voor onze landgenoot. Bij Burnley heeft Benson tot nu toe 42 matchen gespeeld waarin hij veertien keer trefzeker was en viermaal een assist afleverde.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.