KAA Gent ziet volgende pion vertrekken, ook ervaren speler naar Africa Cup

KAA Gent ziet volgende pion vertrekken, ook ervaren speler naar Africa Cup

31-12-2023 13:34
4

Voor Hein Vanhaezebrouck wordt het in januari toch stevig puzzelen bij KAA Gent. Eerder raakte al bekend dat Tarik Tissoudali, Hong Hyun-Seok en Tsuyoshi Watanabe afwezig zijn door interlands. Daar komt nu nog één pion bij.

Het land Angola maakte namelijk de selectie voor de Africa Cup bekend, met daarin ook één pion van de Buffalo's. Zo zit Nurio Fortuna in de selectie voor het landentoernooi en is hij enkele weken afwezig bij de Buffalo's.

Een nieuwe aderlating voor Gent, dat daarmee een ervaren pion ziet vertrekken. De 28-jarige verdediger is geen onbetwistbare basispion bij Gent, maar kwam dit seizoen toch nog vijftien keer in actie voor de club.

Gent dreigt Nurio daardoor te missen tegen Club Brugge, KV Mechelen, KVC Westero, STVV, RSC Anderlecht en mogelijk ook nog Cercle Brugge. Al is het aannemelijk dat die twee a drie laatste wedstrijden Nurio weer terug zal zijn.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.