Dyche na penalty: Als dit hands was, moet Onana meteen doelman worden

Dyche na penalty: "Als dit hands was, moet Onana meteen doelman worden"

28-12-2023 15:10
1

Rode Duivel Amadou Onana mocht woensdagavond in de basis starten bij Everton FC. De Toffees gingen met 1-3 onderuit tegen Manchester City. Onana veroorzaakte bij een 1-1 stand een strafschop voor de Citizens. Everton-coach Sean Dyche was het daar echter niet mee eens.

Kort na het uur gooide de Rode Duivel zich in de baan van een schot, waarna de boomlange middenvelder de bal tegen de arm kreeg. Manchester City kreeg meteen een strafschop toegewezen, al was de coach van Everton het er helemaal niet mee eens.

"Iedereen is in de war dat dit hands is", aldus Dyche bij SkySports. "Als dit een penalty is, moet Onana een doelman worden. Hij heeft extreem goede reflexen dan om zijn arm daar te krijgen", klinkt het bij de Everton-coach.

De coach vond de regels rond handspel in het verleden beter dan vandaag de dag. "Al dat gedoe rond 'natuurlijke houding' van de arm… Op het eind van de dag is het allemaal onzin. We moeten back to the old days. Als het vrijwillig is dan zie je het als scheidsrechter, mede door je ervaring en je gevoel", besluit Dyche.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.