Standard pakt 7 op 27: 'Bestuur hakt eerstdaags de knoop door over Hoefkens'

Standard pakt 7 op 27: 'Bestuur hakt eerstdaags de knoop door over Hoefkens'

28-12-2023 14:35
9

Standard wist woensdagavond in extremis nog een gelijkspel uit de brand te slepen tegen STVV. De Rouches pakten zo wel een punt, maar de laatste overwinning dateert ondertussen van eind november tegen KRC Genk. Standard-coach Carl Hoefkens ligt stilaan onder vuur.

Na de zeven punten uit negen wedstrijden en de zwakke prestatie tegen STVV ligt Hoefkens stilaan onder vuur bij Standard. Volgens HLN hakt het Luikse bestuur eerstdaags de knoop door of de samenwerking met Hoefkens al dan niet wordt stopgezet.

Het feit dat Standard zich maar net boven de degradatiezone bevindt spreekt uiteraard niet in het voordeel van Hoefkens. Ook het voetbal gaat er de laatste weken helemaal niet op vooruit. Enkel op bezoek bij Anderlecht was het spelniveau goed.

Woensdagavond tegen STVV was het voetbal dat de Rouches op de mat bracht opnieuw ondermaats. Vooral het gebrek aan automatismen en creativiteit lijkt een probleem te zijn, iets wat het Luikse bestuur ook ziet. Sportief directeur Fergal Harkin en co willen de situatie eerst grondig analyseren voor ze beslissen om al dan niet verder te gaan met hun coach.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.